4 Mart 2015 Çarşamba

ARAMIZA HOŞGELDİN - BÖLÜM 1

Merhaba,

2015 yılı başlarında internet üzerinden nasıl gelir elde ederim diye düşünmeye başladığımda karşıma o kadar çok sorun çıktı ki, hepsiyle nasıl başa çıkacağımı düşünmekten hiçbir şey yapamıyordum. 

Aslında yapılması gerekenleri adım adım yapmaya başladığınızda hiçte zor değil. Bu işi bir bitki yetiştirmek ya da bir fidan dikmek gibi görmelisiniz. Her işte olduğu gibi bununda sabırla yapılması gerektiğini bilmeniz gerekiyor ve üzerinde emek vermezseniz hiç bir şey ifade etmez yaptıklarınız. 

Ancak işler oturduğunda, zamanınızın büyük kısmını araştırmaya ve hoşlandığınız şeylere ayırarak bunu bir gelir haline dönüştürebilirsiniz, hemde çok kısa bir sürede...


  • Öncelikle okumayı ve yazmayı sevmelisin. Çünkü internetten gelir elde etme işine başlamadan önce bir hayli okuyup araştırma yapman gerekecek. Bloglara girip neler yaptıklarına bak. Tasarımlarını ve sistemlerini incele. Blog açmak yayınlamak nasıldır öğren. Bilgi nerede nasıl paylaşılıyor araştır. 
  • Bu işi yapmak için geniş bir çevreye ihtiyacın yok. Bu işi yapanların geniş çevreleri var. O yüzden bu hayatta çok arkadaşın yok diye üzülme :) .. İnan bende en az senin kadar yalnızım şu an ve egoist, diktatör kılıklı insanların yanında köle gibi çalışmaktansa bu özgür dünya da yalnız dolaşmayı tercih ettim.
  • Spesifik bir konuda uzmanlaşmana da gerek yok. Aslında bir konuda uzmanlaşmak senin google aramalarında bulunmanı kolaylaştırabilir ancak ben başta canın ne istiyorsa onu yaz araştır derim. Böylece başlangıç aşamasının sıkıntılarını azaltmış olursun ve gerçekten neyi iyi yapabildiğini keşfedersin.

İşe, kendinize ücretsiz bir blog hesabı açmakla başlayabilirsin. Tasarım dı şuydu buydu çok uğraşma. İnan bana bu dünya ya adım attıktan sonra herşey kendiliğinden önüne çıkacak. Hemen birşeyler yazmaya başla ve bunu sistemli bir şekilde devamlı olarak yap. Örneğin her gün dilediğin bir konuda birşeyler yaz. Çok uzun yazılar olmasına gerek yok, bir paragraf bile yeterli olur. Gün gelecek kendini hiç durmadan yazar halde bulacaksın :) ...

Yazdığın şeylere kendini kat, özgün bir tarzın olsun. Bunun içinde çok uğraşmana gerek yok ilerledikçe tarzının ne olduğunu anlayacak ve geliştireceksin. Senin gibi düşünen insanları farkedecek ve onlarla iletişime geçmeye başlayacaksın. Eleştiriler almaya başlayacak ve eksiklerini farkedeceksin.

Başlarda yazdıklarını kimse okumayacak. Bunun için canını çok sıkma. Sen yazmaya ve araştırmaya devam et. Devam ettikçe sayfan güzelleşecek ve gelişecek, yeni fikirler doğacak ve bu dünya ile ilgili yeni şeyler öğreneceksin. Ne kadar zeki olduğunuzu keşfedeceksin. 

ÖZETLE DİYECEĞİM ŞU Kİ: BAŞLA VE VAZGEÇME!

Bir sonra ki bölümde görüşmek dileğiyle...
Teşekkürler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder