21 Mart 2015 Cumartesi

21 MART DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ ADINA

Bir Bütünün Parçasıysak Onlar da Var Bu Dünya'da!
Bugün onların günü, onlara kucak açanların günü, sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek için küçük bir hareket. Down sendromu herhangi bir bireyin yaşama ihtimali olan genetik bir sorun. Down sendromlu kişilerin dünyalarını her ne kadar tam olarak çözememiş olsakta yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz çok önemli.

Down sendromu hakkında araştırma yapmak, kaynakların fazla ayrıntılı olmasından dolayı biraz sıkıcı gelebilir. Sizin için araştırdım ve basitleştirip down sendromu konusunda neler yapabilirsiniz, ya da bununla ilgili bilmeniz gerekenler nelerdir, kısaca özetledim. En azından sorumlu bir birey olarak bilgi sahibi olmanızı sağlamak ilk amacım ve down sendromu farkındalık gününe küçük bir katkı...

Down Sendromu Nedir?
Down sendromu, bugün tıp biliminin hala sırları üzerinde ciddi çalışmalar yaptığı ve gelecekte bizi birçok konuda aydınlatacak genetik biliminin bir parçası, genetik bir rahatsızlık. Down sendromu rahatsızlığı olan bir kişinin fiziksel, mantıksal ve duygusal tüm farklılıkları kromozomlardaki küçük bir farklılıktan kaynaklanmaktadır. Yandaki görsel bu konuyu kavramanıza yardımcı olacaktır.

Down sendromu olan kişilerdeki tipik yüz siması bu rahatsızlığa sahip olmayanlarda da görülmüştür, o yüzden onlara benzeyen herkesi rahatsız olarak algılamamak gerekir. Down sendromunun sebepleri ve bu rahatsızlığın getirdiği sonuçları ayrıntılı incelemek isterseniz WikiPedia-Down Sendromu'nu tıklayarak gerekli ön araştırmaları yapabilirsiniz.

Neden Down Sendromu?
Down sendromu adını, 1866 yılında ilk kez İngiliz doktor John Langdon Down tarafından tanılandığı için almıştır. Kendisi bu rahatsızlığı sistematik bir şekilde sınıflandırmış ve bir sendrom olarak tanı koymuştur.

Türkiye'de Down Sendromu
Türkiye'de down sendromu ile ilgili bazı kuruluşlar vardır. Down sendromu olan kişilere yardımcı olmak, onlar için gönüllü çalışmak ya da bağış yapmak isterseniz bu kuruluşlarla iletişime geçebilir, gerekli adımları öğrenebilirsiniz. Sağlıklı, huzurlu günler yaşamanız ve etrafınıza ışık saçmanız dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder